DEALER IN DE SPOTLIGHT


SB MOTOS DENDERMONDE

Nieuwe gebouwen,
vertrouwde aanpak

Het gaat oerendhard voor SB Motos, de zaak van Sofie Beukeleers en Stefan Olbrechts. In 2012 waren ze nog gespecialiseerd in tweedehandsmotoren. In 2016 werd SB exclusief Honda dealer in Puurs en net na Allerheiligen 2019 drinken we koffie in de nieuwe en erg ruime zaak in Dendermonde.

“Eigenlijk was de verhuis uit Puurs niet eens een keuze, het was een must,” zegt zaakvoerder Stef. “Het pand was gewoon te klein geworden,” pikt Sofie in. Elke ochtend moesten we een heleboel motoren buiten zetten om een lege werkplaats te hebben. We voelden gewoon dat dit nodig was om verder te kunnen groeien.”

Het nieuwe pand aan het Vlassenhout 3 in Dendermonde voldoet op dat vlak aan alle eisen en biedt nog een boel extra’s. Stellen dat de werkplaats ruim is, is een understatement. Ook de shop is erg groot. Met een klantenhoekje waar de koffie altijd warm staat, een kledij afdeling en vooral veel plek voor wat echt telt: de Honda motorfietsen. “Vorig jaar hadden we acht demo modellen voor testritten. Dat zal ook in 2020 zoiets zijn,” vertelt Sofie. We proberen altijd onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Testritten indien we voelen dat dit kan helpen, maar ook een snelle service. Als de gekochte motor op voorraad is, staat die altijd binnen de twee weken klaar, soms zelfs binnen de week. Ook voor service en onderhoud, streven we er niet enkel naar om professioneel te werken, maar ook de wachttijd te beperken. Klanten hebben graag een snelle service en we proberen echt aan die vraag te tegemoet te komen.”

Met het ruime Honda gamma en de nieuwe modellen die er in 2020 komen, zal het leuk kuieren zijn in de ruime SB showroom. “De 2020 Africa Twin en Adventure Sports zijn er trouwens nu al,” laat Stef weten. We hebben er vorig jaar best wat adventure klanten bij gekregen, waaronder ook een aantal die een overstap van een ander model maken. De Africa Twin is een motor die het goed doet en met de veranderingen voor 2020 zal dat zeker ook het geval blijven. Adventure rijden is populair, maar we zien dat ook budgetmodellen het goed doen en er is veel aandacht voor 125 cc’s. Meer en meer mensen kopen een motorfiets als alternatief op de verkeersdrukte. Dan hoeft het niet altijd om de topmodellen of exotische versies te gaan. Motoren die gewoon een verstandige keuze zijn, doen het dus ook goed.”

Ondertussen wandelen we door het gebouw en Stef wijst naar een zaaltje naast de receptie. “Tussen jou en mij: we móeten dit zaaltje wel hebben. Sofie regelt er vaak de financieringen, omdat dit wel enige discretie vereist. Maar een motor verkopen, doe ik liever gewoon in de winkel tussen de motoren,” lacht Stef. “Verkopen is voor mij praten en luisteren naar de klanten op de werkvloer. We gaan er prat op dat we heel wat van onze klanten bij voornaam kennen. Het persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk.”

Het is een aanpak die duidelijk werkt. De groei van SB Motos is er het tastbare bewijs van. Met het nieuwe en ruime pand in Dendermonde kan het alleen maar verder de goede weg blijven opgaan. Een motorzaak met een professionele, maar ook persoonlijke en hartelijke aanpak, dat is wat motorrijders in het algemeen en Honda rijders in het bijzonder zeker op prijs weten te stellen.