HONDA HISTORY

You meet the nicest people on a

HONDA SUPER CUB


Iets meer dan zestig jaar geleden maakte de wereld kennis met een van de meest iconische motorfietsen ooit; de Honda Super Cub. Het is een motor die veel verandering bracht – in design en ergonomie, maar ook in marketingcampagnes en de manier waarop men naar motorfietsen kijkt. De Super Cub is tot op de dag van vandaag de meest verkochte motorfiets ooit.

Anno 2019 is er de nieuwe Honda Super Cub 125 die de erfenis van de beste motorfiets allertijden in zich draagt. Om te weten waarom het model zo belangrijk is, duiken we in de geschiedenis van de leukste motor die er bestaat. Dus zetten we de klok 61 jaar terug. Het is 1958: motoren werden eigenlijk niet gebruikt voor woon-werkverkeer en het aantal vrouwelijke motorrijders was even zeldzaam als een ijsbeer in de woestijn. Bikers waren vaak ruige, stoere types of speedfreaks.

Honda had net zijn naam in de geschiedenis van de motorsport gebeiteld, met de overwinning van de Isle of Man TT, en Soichiro Honda probeerde zijn droom om een motorfiets te maken die voor iedereen geschikt is, te verwezenlijken. Een motor voor de massa die voor dagelijks gebruik ingezet kan worden. Het was een langgekoesterde droom van Honda en een prestigeproject voor hem, waarbij alleen het beste goed genoeg zou zijn. En na veel experimenteren en ontwikkelen zag de Honda Cub dan eindelijk het levenslicht.


Het was niet alleen een woon-werkmotor, maar hij bracht een complete revolutie teweeg in de motorfietsenwereld. Er was namelijk een totaal andere kijk op marketing nodig om deze motor onder de aandacht te brengen. De massaproductie van de motor was het makkelijke deel voor Honda; de uitdaging zat ‘m erin om mensen te laten begrijpen wat voor motor dit echt is. Honda’s meest iconische marketingadvertenties stammen dan ook uit deze tijd en gaan over dit model.

Tekst gaat verder >>

De Honda Super Cub was in die tijd iets totaal anders dan wat mensen ooit hadden gezien. Hij creëerde een compleet nieuw segment en introduceerde de term ‘mini motor’.

ALLES OVER DE MOTOR

Qua ontwerp was de eerste Cup vrij eenvoudig en compact. De basis van de motor was een stalen monocoque chassis met de motor horizontaal geplaatst naast het frame. De plaatsing van de motor was compleet nieuw en niet eerder gezien – en droeg veel bij: er was een betere luchtstroom en omdat de motor in het midden werd geplaatst, betekende dit een betere gewichtsverdeling voor een betere handling.

De motor had 17 inch wielen wat hem echt uniek maakte en waardoor hij zich onderscheidde van scooters. De brandstoftank bevond zich onder het scharnierende zadel. De motor had een analoge snelheidsmeter. Het zadel werd ontworpen om echt comfortabel te zijn en achterop was ruimte voor bagage.

De Honda Cub had een 49 cc motor met een lage compressieverhouding, die maximaal ongeveer 4,5 pk produceerde. De topsnelheid lag op zo’n 70 km/u, en dat was prima; het paste precies bij het doel waarvoor deze motor gemaakt werd. Het mooie van de motor was dat hij door zijn lage compressieverhouding en ontwerp zelfs op brandstof van zeer lage kwaliteit kon lopen en het starten van de motor met de kickstart niet veel moeite kostte. Allemaal stuk voor stuk ontwerpkenmerken ten behoeve van de rijder.

Al deze functies waren voor die tijd al indrukwekkend, maar de Honda Cub had iets wat niemand ooit eerder had gezien - een transmissie zonder koppeling! De motorfiets had een handgeschakelde drieversnellingsbak, met in plaats van een koppelingshendel een centrifugaalkoppeling. Dit maakte het rijden van deze motor zo gemakkelijk dat mensen van elke leeftijd, geslacht, omvang en lengte ermee overweg konden. Aan die doelstelling is tot op de dag van vandaag trouw gebleven.

Tekst gaat verder onder de foto >>

MEET THE NICEST PEOPLE

De Cub was op zichzelf al een geweldige motor, maar het was de briljante marketing die hielp bij het creëren van een ware cult. Zelfs vandaag worden de advertenties en marketingtechnieken nog als klassiekers beschouwd.

De advertentie voor de nieuwe Honda Super Cub behelsde een eenvoudige slogan: ‘You meet the nicest people on a Honda", een dijk van een boodschap, die een willekeurig motorfietsbedrijf omtoverde in ‘The Motorcycle Company’.

Vóór de komst van de Honda Super Cub waren motorfietsen niet echt voertuigen voor dagelijks gebruik. Auto’s en fietsen wel, zeker geen motorfietsen! De reden hiervoor was dat motorfietsen als iets ongewoons werden beschouwd. Ze waren bedoeld en gebouwd voor een zeer specifieke doelgroep, en vooral in Europa en de VS zagen mensen hun doel niet echt. Dat veranderde toen Honda de Super Cub lanceerde en de advertenties volgden.

De belangrijkste verandering kwam toen Honda vrouwen in de advertenties begon te gebruiken. Huisvrouwen en werkende vrouwen werden opeens op een motorfiets afgebeeld. Dit paste eigenlijk niet in de tijdsgeest, maar de positieve boodschap samen met de geweldige prestaties en het hoge gebruiksgemak van de Cub zorgden voor een visie die al snel cultachtig werd. Het veroorzaakte een besef van veranderende verhoudingen en het daagde stereotypen uit.

Tekst gaat verder >>

HET VOLGENDE HOOFDSTUK

Sindsdien zijn er verschillende typen en variaties van de Cub gekomen en gegaan. Verbeteringen zijn aangebracht, maar de kern van de motor is altijd hetzelfde gebleven: een kleine, compacte motor die voor iedereen toegankelijk is. Of, zoals zijn ontwerpers Soichiro Honda en Takeo Fujisawa het stelden: “Op een plezierige manier een belangrijk deel uitmaken van het leven.”

De nieuwste versie van de Honda Super Cub is bijzonder: in één oogopslag zie je hoezeer het origineel wordt weerspiegelt, met natuurlijk de nodige moderne toevoegingen. Van voorspatbord tot het achterlicht: de Cup draagt de erfenis van het origineel over.

De motor wordt aangedreven door een 125 cc viertaktmotor. Hoewel het dezelfde ronde koplamp, hetzelfde zadelontwerp voor groot comfort en een vergelijkbaar uitziend achterlicht heeft, mist het geen enkele moderne functie. De wielen zijn nog steeds 17 inch, zoals op het origineel, maar zijn nu met lichtmetalen velgen. De motor heeft een brandstofinspuitsysteem en een elektrische starter, en de voorrem is een schijfrem met ABS voor betere prestaties. Een roemrijk verleden ontmoet het moderne heden: met de huidige Cup125 is het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van de Honda Super Cub geschreven.