ICONISCHE HONDA


XL600V TRANSALP
Manusje-van-alles

De Transalp is een van de populairste Honda modellen ooit. Vanaf zijn debuut in 1987 blonk de motor uit door zijn veelzijdigheid. Trouw aan de typebenaming, kon je er inderdaad vlot de alpen mee over. Maar de XL600V kon nog veel meer.

De voorvader van de Transalp is de Honda XLV750R. Een eerder zeldzame motorfiets die van 1983 tot 1986 op de markt was. Honda bouwde hem als kruising tussen de avontuurlijke Dakar motoren en de grote tourmotoren voor de weg. De XLV was geen van beide wegens te zwaar voor offroad en te rudimentair om te reizen. Na drie jaar veranderde Honda van koers en verving de XLV750R door twee motoren: de XL600V Transalp en de XRV650 Africa Twin. Hoe het die laatste verging, weten we ondertussen allemaal.
Tekst gaat verder onder de foto >>

“Gostiam esegi aleris pos volorem saen dignis etus corupt patquodiu”

Onmiddellijk populair

Er waren echter dagen waarin de populariteit van de Transalp hoger was dan die van de Africa Twin. De Transalp was iets gematigder ingesteld, maar net zo veelzijdig. Met een eerder bescheiden vermogen van 50 pk was de V-twin absoluut geen pk-braker. Het was wél een gebruiksvriendelijke motor met een gigantisch potentieel. In staat om verre reizen te maken door zijn groot comfort en goede windbescherming, maar net zo goed handig in de stad en op secundaire wegen. Je kon letterlijk alle kanten uit met de Transalp.

En die veelzijdigheid werd door de jaren heen alleen maar groter. In 2000 bracht Honda de XL650V Transalp op de markt en die motor was niet alleen sterker, maar ook beter uitgerust. Zonder afbreuk te doen aan zijn wendbaarheid en veelzijdigheid, bleek ook deze Transalp een populaire jongen. De Transalp stond al snel bekend als ‘de slimme keuze’. Gewoon omdat dit letterlijk een alleskunner was. Niet vies van een stukje offroad, helemaal thuis op de snelweg en handig in de stad.

Laatste versie

De in 2008 gelanceerde XL700V Transalp werd dan ook bedolven onder lovende kritieken. Want de motor was uitgerust met het nieuwe 680 cc motorblok en kreeg een 19 inch voorwiel (i.p.v. het 21 inch voorwiel dat onder alle voorgaande modellen zat). Hierdoor werd de Transalp nog beter op de openbare weg. In 2012 werd de productie gestopt. De Transalp was toen ruim een kwarteeuw op de markt en is daarmee een van de langst lopende Honda modellen ooit. Zijn rol in de Honda line-up wordt momenteel deels overgenomen door de NC750X en de CB500X.

“Gostiam esegi aleris pos volorem saen dignis etus corupt patquodiu”