HONDA CRF1100L AFRICA TWIN


10 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER DE

2020 AFRICA TWIN

Vanaf nu kun je bij je Honda dealer terecht voor de 2020 Honda CRF1100L Africa Twin en Africa Twin Adventure Sports. Beide motoren kregen al uitvoerig aandacht in perstesten en in de vorige editie van dit Honda Motor Magazine. Aan het begin van het nieuwe (motor)jaar vestigen we graag nog eens de aandacht op 10 eigenschappen van de beide Africa Twins die je absoluut moet kennen.

01


Sterker en schoner: de beide CRF1100L Africa Twins maken gebruik van het nieuwe 1.084 cc vloeistofgekoelde blok. Met vooral een toename van koppel tot 105 Nm en tegelijkertijd een lagere uitstoot. Hierdoor voldoet het blok aan de strengere EUR05 normen terwijl het toch meer kracht en vermogen levert.

02


Luxe of luxe avontuur? Met de keuze tussen de Africa Twin en de Africa Twin Adventure Sports biedt Honda twee varianten die een duidelijk ander doelpubliek hebben: de Africa Twin mikt op adventure rijders die ook offroad ambities hebben, terwijl de Adventure Sports een nieuwe dimensie geeft aan luxueus adventure reizen. Van het ene continent naar het andere rijden was nog nooit zo comfortabel.

03


Ongeëvenaard elektronica pakket: Apple CarPlay en bluetooth connectiviteit zijn maar twee opvallende kenmerken van een zeer uitgebreid elektronica pakket op beide versies. Gekoppeld aan de elektronisch gestuurde ophanging op de Adventure Sports betekent dit dat je elke Africa Twin tot in de puntjes op je eigen stijl en wensen kunt afstemmen. Het is nog niet zo lang geleden dat het personaliseren van een motor veel werk en geld vereiste. Op de Africa Twin doe je het met een druk op de knop.

04


Wie bij de eerste kopers van de nieuwe Africa Twin en Africa Twin Adventure Sports hoort, krijgt er van Honda een Enduristan Tornado Duffelbag van 51 L bij.

05


Testen kan nu al! Ben je geïnteresseerd om als eerste een testrit met de 2020 Africa Twin te maken?

06


Beide versies zijn verkrijgbaar met een standaard versnellingsbak of met Honda’s unieke DCT Dual Clutch Transmission.

07


Dit is de Africa Twin met de zwaarste cilinderinhoud sinds de motor in 1988 op markt kwam. De eerste Africa Twin was een 650. Vanaf 1989 bouwde Honda een XLV750 Africa Twin. In 2016 kwam de CRF1000L Africa Twin op de markt, de eerste parallelcilinder in de familie. In 2018 volgde de Adventure Sports ‘Anniversary Edition’ en voor 2020 maakt de CRF1100 de bloedlijn voorlopig compleet.

08


De nieuwe Africa Twin Adventure Sports heeft een tankinhoud van 24,7 liter en daarmee heeft hij de grootste tankinhoud ooit voor een Africa Twin. Opvallend: de Africa Twin 750 uit 1989 had ook al een tankinhoud van 24 liter!

09


De 2020 Africa Twin is maar liefst 5 kg lichter dan zijn voorganger. Daardoor is hij niet alleen gemakkelijker te besturen offroad, maar ook wendbaarder op de openbare weg.

10


De beide nieuwe modellen hebben een volledige LED verlichting, maar de Africa Twin Adventure Sports is de enige (en eerste) Africa Twin die ook bochtenverlichting heeft, waardoor donkere zones aan de binnenzijde van de bocht helemaal uitgelicht worden.