HONDA HELD


EDDY LEJEUNE

De eerste trial-god

De Spanjaard Toni Bou heeft op zijn Montesa Honda het ene record na het andere aan diggelen gereden. Met dertien wereldtitels op rij, is Bou zonder meer de beste trialist ooit en geniet hij de status van een halfgod in de motorsport. De eerste trialrijder die een grote populariteit genoot was echter een Belg: Eddy Lejeune.

Eddy Lejeune werd wereldkampioen in 1982, 1983 en 1984. In ’85 verloor de man uit Verviers de titel op een haar aan de Fransman Michaud. Het nam niet weg dat Lejeune de eerste trialrijder was die op een dergelijke manier zijn stempel op de sport drukte. In 1979 kreeg hij als zeventienjarige een fabriekscontract van Honda aangeboden. Lejeune beantwoordde de eer met een eerste Belgische titel in 1980. Hij werd prompt ook vierde in het WK. Een plek die hij nog een keer zou bezetten voordat hij in ’82 voor het eerst wereldkampioen werd.

HRC PIONIER

Lejeune was in het trial de eerste HRC-coureur en op het moment dat André Malherbe (motorcross) en Freddie Spencer (wegrace) de HRC-kleuren voorgoed op de kaart zetten in hun discipline, deed Lejeune dat ook in het trial. In de twee daaropvolgende seizoenen bleef Lejeune alleenheerser. Zijn revolutionaire rijtechniek, waarbij voor het eerst intensief gebruik gemaakt werd van remmen en ophanging, zette de toon voor volgende generaties. Lejeune genoot een enorme populariteit en hij was ook de man die de basis legde voor de Honda interesse in trial. Hij was de eerste trialrijder die niet alleen binnen de sport, maar ook ver daarbuiten erkenning en populariteit genoot.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

KRIJTLIJNEN

Vanaf de Lejeune -periode zou Honda stapsgewijs het Spaanse Montesa overnemen en later zijn trial-inspanningen verder zetten als Montesa Honda - meteen ook de drijvende kracht achter de alleenheerschappij van Toni Bou in het huidige trial. De basis voor zowel Honda’s trial-interesse als de HRC-dominantie werd echter gelegd in het begin van de jaren tachtig. En het was de zwijgzame Eddy Lejeune die de krijtlijnen voor het latere succes hielp uitzetten. Lejeune won naast drie wereldtitels trial ook nog zeven nationale titels.


In 1998 raakte de ex-wereldkampioen betrokken bij een zwaar ongeluk waarbij hij verwondingen opliep aan het hoofd. Lejeune herstelde ten dele en draagt momenteel nog steeds de gevolgen van die fatale dag in ’98.