ICONISCHE HONDA


1992 CBR900RR FIREBLADE

Stamvader

Honda zette in 1969 de wereld van de sportmotoren op zijn kop met de lancering van de CB750 Four. In 1992 deden ze dat nog eens fijntjes over: de CBR900RR zette nieuwe normen op het vlak van gewicht en vermogen, en was zo vooruitstrevend dat de concurrentie ruim een half decennium nodig had om een antwoord te verzinnen.

Met een nieuwe CBR1000RR-R Fireblade die binnenkort in de showrooms staat, is het passend om terug te kijken naar de motorfiets waarmee het allemaal begon. De CBR900RR uit 1992 is de stamvader van een complete Blade-dynastie. De Fireblade was ruim een kwarteeuw geleden niet de sterkste motor op de markt en al evenmin de lichtste. Het was vooral de combinatie van een vermogen van 125 pk met een gewicht van 185 kg die vriend en vijand verbaasde. Honda knobbelde als eerste uit dat bruikbaar vermogen ook leidde tot betere prestaties. Daarom ging men niet langer mee in de wedloop naar het hoogste vermogen, maar werd er vooral gekeken naar hoe het vermogen optimaal aangewend kon worden. Een laag gewicht was daarbij van essentieel belang. En anderzijds werd er ook gekeken naar het spreiden van het vermogen. Dat zorgde er niet alleen voor dat de Fireblade een echt racebeest was, maar ook een bruikbare motorfiets op de openbare weg.


Tekst gaat verder onder de foto >>

“Gostiam esegi aleris pos volorem saen dignis etus corupt patquodiu”

WINNAAR

Honda wist dat ze een winnaar in huis hadden met de Blade, maar dat het zo’n vaart zou lopen had designer Baba-San zelf ook nooit durven dromen. De Fireblade groeide in geen tijd uit tot publiekslieveling nummer één en op vrij korte termijn zelfs tot een icoon. De iconische status is deels te danken aan de grote betrouwbaarheid van de motorfiets. In alle eerlijkheid: er zijn sinds 1992 nog heel wat motoren op de markt gekomen die een hoog vermogen combineerden met een laag gewicht. Maar omdat de Fireblade, naar goede Honda traditie, ook nog eens uitermate betrouwbaar bleek, bouwde de motorfiets door de jaren heen een groot aantal trouwe fans op.

BAANBREKEND

Die fans mogen zich nu verheugen op de komst van een totaal nieuwe Blade; de eerste RR-R in de familie. Meteen is het ook duidelijk dat deze motor hetzelfde doel voor ogen heeft als de CB750 in 1969 en de CBR900RR Fireblade in 1992: de wereld verbazen en nieuwe normen zetten. Met een vermogen van 217 pk en een rijklaar gewicht van amper 201 kg is er duidelijk een hele weg afgelegd sinds 1992. Het typeert Honda dat ze meer dan een kwarteeuw na datum er nog steeds in slagen om baanbrekende technologie naar hun klanten te brengen. Het nieuwe decennium wordt sterk ingezet!

“Gostiam esegi aleris pos volorem saen dignis etus corupt patquodiu”