Honda World

ALEX MARQUEZ IN CIJFERS

Veelbelovend succesnummer

Het kan niemand zijn ontgaan dat het Repsol Honda MotoGP-team dit jaar wordt versterkt door Moto2-wereldkampioen Alex Marquez. Hij strijdt daarmee samen met zijn broer Marc op het hoogste niveau. Het zou makkelijk zijn om Alex neer te zetten als het jongere broertje ván, maar hij heeft inmiddels zo zijn eigen indrukwekkende statistieken opgebouwd. Een aantal cijfers:

  • 1ste coureur die de Moto2-wereldtitel wint nadat hij eerder de Moto3-titel binnenhaalde.
  • 5de Spaanse coureur die de Moto2-titel wint (samen met Toni Elias, Marc Marquez, Pol Espargaro en Tito Rabat).
  • 4de in de lijst van Spaanse coureurs met de meeste overwinningen in zijn klasse (Marc 16, Tito 13 en Pol 10).
  • Stond 10 keer op het podium in 2019, en 23 keer in de Moto2 in totaal.
  • 38 podiumplaatsen in totaal (15 in Moto3 en 23 in Moto2).
  • Won 12 races in de Moto2 en Moto3.
  • 15 pole positions op zijn naam (3 in Moto3 en 12 in Moto2).
  • Behaalde 17 snelste rondes (7 in Moto3 en 10 in Moto2).
  • Streed 8 seizoenen op Wereldkampioenschap-niveau (3 in Moto3 en 5 in Moto2).

BEURSNIEUWS

Drukte @ MOTORbeurs Utrecht

De MOTORbeurs Utrecht, die van 20 t/m 23 februari de aftrap vormde voor het nieuwe motorseizoen, was een groot succes. Bijna 90.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de Honda stand. Na onze afwezigheid van enkele jaren op de beurs, was het een enorme opsteker om zoveel enthousiaste motorfans te mogen ontvangen. Veel aandacht ging uit naar onze nieuwe modellen: de nieuwe Africa Twin, Africa Twin Adventure Sports en CMX500 Rebel konden op veel bekijks rekenen. En bijzonder in trek bij het publiek was natuurlijk de ongelooflijk brute CBR1000RR-R Fireblade. De reacties waren unaniem: wat een machine!

JAPANSE COMBI

Kabuto & Honda

Veiligheid, kwaliteit en stijl voor alles: het is niet alleen de norm voor Honda, maar ook voor het Japanse merk Kabuto. Daarom zijn we er trots op dat Honda Motorcycle Benelux exclusief de helmen van Kabuto gaat aanbieden. De helmen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikken over een wake stabilizer die ervoor zorgt dat tijdens het rijden de motorhelm stabiel blijft. Met opmerkelijke technologie en compromisloze kwaliteit ontwikkelt Kabuto unieke producten op basis van veiligheid en biedt een breed scala aan helmen, voor de beginnende, gevorderde en professionele motorrijder. Vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij de Honda dealer!

WINNAARS

And the muismat goes to...

Of het nou een door Marc Marquez gesigneerde cap is of een championship muismat: wij zijn niet zo flauw in het weggeven van coole Honda goodies. En gelukkig komen de items altijd terecht bij enthousiaste Honda fans die ons foto’s sturen in hun winning mood. Bedankt Geert Devarrewaere en Koen Debremaeker voor deze plaatjes en veel plezier met jullie prijs! Ook in deze editie van Honda Motor Magazine hebben we een toffe winactie, die je niet wilt missen. Je vindt ‘m hier!