Eerste test Honda CBR1000RR-R Fireblade

Winnende racetechnologie binnen handbereik


Sinds 1994 is de Honda Fireblade een trendsetter bij de sportmotoren. In 2020 neemt Honda met de radicaal nieuwe CBR1000RR-R die rol weer ten volle op zich. De nieuwe Blade is een motor die smeekt om superlatieven en die zich op het circuit van Losail in Qatar kon bewijzen tijdens de World Press Launch.

Nog even kort herhalen waarom de 2020 Fireblade anders en beter is dan alle voorgaande versies. Het is vooral omdat Honda zijn focus verlegde. Van ‘Total Control’ en een motor die zowel op de weg als op het circuit goed presteerde, veranderde de Blade nu naar een pure racemotor. Het enige doel is prestaties neerzetten en races winnen.

20PK STERKER

Zo komt het dat het vermogen van de RR-R maar liefst 20 pk boven dat van zijn voorganger ligt. Met 217,6 pk is dit de sterkste 1000 cc productiemotor die ooit gebouwd werd. En Honda maakte er een rijwielgedeelte bij dat dit type vermogen helemaal aan kan, ondersteund door de meest vooruitstrevende elektronica en een bodywork met winglets dat op het vlak en aerodynamica en luchtgeleiding zondermeer vooruitstrevend is.

Tekst gaat verder >>

CBR1000RR-R FIREBLADE


Dit ding gaat zó hard dat het nauwelijks in woorden te vatten valt

Met Freddie en Alvaro

Honda stelde zijn nieuwe CBR1000RR-R aan de wereldpers voor op het GP-circuit van Losail in Qatar. Met ‘Fast’ Freddie Spencer en Alvaro Bautista als voorrijders had de wereldpers de meest ervaren gidsen die je je kunt voorstellen. Eerste zaken die opvallen: er stroomt een geweldig geluid uit de Akrapovic-dempers en de Fireblade smeekt om hoog in de toeren gejaagd te worden. Iets wat dankzij onder andere de lichtere zuigers en andere lichte interne motoronderdelen zeer vlot gebeurt. Naarmate het blok in de toeren klimt, wordt het vermogen indrukwekkender. Bovenin is de ‘triple R’ gewoon een raket. De gasrespons is perfect en in één ruk gaat de motor naar een piek van maar liefst 14.500 tpm. En dat gebeurt belachelijk snel. Als je het rechte stuk van Qatar opdraait, moet je de motor echt goed vasthouden, want dit ding gaat zo hard dat het nauwelijks in woorden te vatten valt.

HAARFIJN INSTELBAAR

Als je echt hard het bochtendeel van het circuit begint aan te snijden, voel je dat de elektronische ophanging zijn werk uitstekend doet. In de A1-mapping (gericht op circuitgebruik), werkt de ophanging uitstekend mee met de racesnelheden. Als je op bepaalde stukken een beetje onstabiliteit voor of achteraan voelt, kun je met een eenvoudige druk op de knop FR +1 zetten en dan krijgt de voorkant (FR) een strakkere veerwerking. Idem voor meer stabiliteit met het aanremmen, dan kies je voor +1 Braking Support. En zo kun je met elektronische hulp de motor haarfijn op je persoonlijke wensen afstellen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

TEMMEN OF GETEMD WORDEN?

En zo gaat het alsmaar sneller. De Fireblade RR-R hoeft niet getemd te worden, hij helpt je gewoon om sneller te kunnen gaan. En hij doet dat zo goed, dat je nooit het gevoel hebt aan de limiet te zitten. Dat zal wellicht zijn omdat de limiet van deze motorfiets veel verder ligt dan wat je als gewone sterveling kunt bereiken.

ADRENALINE RUSH

Het rijden met de nieuwe CBR1000RR-R is één grote adrenaline rush. De vier-in-lijn gaat in één ruk door naar de grens van 14.500 tpm en hij doet dat in elke versnelling. Het vermogen is zonder meer indrukwekkend. Dit is de sterkste 1000 cc productiemotor ooit gebouwd en dat voel je ook. De Blade gaat zo hard dat je zowel ervaring als kracht moet hebben om het vermogen te kunnen benutten. Honda koppelt aan dat fenomenaal vermogen een al even indrukwekkende stabiliteit. De Fireblade loopt als op een rails en met de hulp van de ragfijn afgestelde elektronica voel je dat je moeiteloos je eigen grenzen en die van de motor kunt verkennen, maar dat de Fireblade je ook nog helpt om een betere rijder te worden. Alle aspecten van de 2020 CBR1000RR-R zijn gewoon top.

IEDEREEN EEN TOPCOUREUR

Het is de verdienste van Honda dat ze er in geslaagd zijn om van al die afzonderlijke topcomponenten ook nog een motorfiets te bouwen die in zijn geheel gewoon verbluffend is. Nog nooit werd dergelijke technologie uit de racerij op deze manier ter beschikking gesteld van de klant. Met de 2020 CBR1000RR-R Fireblade mag iedereen proeven van MotoGP- en WSBK-technologie. Een droom wordt werkelijkheid en iedereen zal zich aan het stuur van de nieuwe Blade een beetje Marquez of Haslam voelen. En dat is naast het prestatie- en technologieniveau van de RR-R minstens een net zo belangrijke eigenschap.