HONDA HELD


Valentino Rossi

Hij mag beschouwd worden als een van de beste Grand Prix racers aller tijden. Hij reed meer dan vierhonderd wedstrijden en won zeven wereldtitels in de hoogste klasse. Drie daarvan behaalde ‘The Doctor’ met Honda. En wat meer is: Valentino Rossi (41) is de enige rijder in de geschiedenis die een titel in de hoogste klasse haalde op een tweetakt én een viertakt motorfiets.

Tekst gaat verder >>

Rossi werd de laatste wereldkampioen op een tweetaktmotorfiets. Op de legendarische Honda NSR500 werd hij voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen in de hoogste klasse. In 2001 was dat, het jaar nadat Rossi debuteerde in de 500 cc Grand Prix. Na dat aanpassingsjaar was de Italiaan ongenaakbaar aan het stuur van de meest succesvolle motorfiets uit de 500 cc geschiedenis. Met de Honda NSR500 reden immers ook al grote kampioenen als Freddie Spencer, Wayne Gardner, Eddie Lawson, Mick Doohan en Alex Crivillé naar de wereldtitel. Honda was absoluut dominant in de Grand Prix in de jaren ’80 en ’90. Rossi zette de traditie voort en schonk Honda de allerlaatste wereldtitel met het tweetaktblok. Het was meteen ook zijn eerste titel in de hoogste categorie.

Daarna veranderden de regels en werd er gereden met viertaktmotoren. De man uit Tavullia vatte het seizoen 2002 aan met de RC211V. Hij mikte meteen in de roos met elf overwinningen en de wereldtitel was vier races voor het einde van het seizoen al op zak. Honda had van meet af aan getoond dat het RC motorblok een waardige opvolger was van het NSR tweetaktblok. Aan het stuur van de verder ontwikkelde versie van de RC211, de RC213V, heeft Marc Marquez inmiddels overigens ook al zes wereldtitels gescoord. Met de 800 cc zware RC212V werd Casey Stoner wereldkampioen in 2011. De dominantie van de Honda MotoGP motorfietsen is overduidelijk.

En dat benadrukte Valentino Rossi ook in zijn tweede jaar aan het stuur van de viertakt. Hij volgde in 2003 zichzelf op als wereldkampioen met negen overwinningen aan het stuur van de RC211V.

Valentino Rossi reed in zijn lange GP carrière die begon in 1996 met amper vier verschillende merken. Dit jaar is de legendarische Italiaan 25 jaar actief in de Grand Prix. Ook dat is een record.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Valentino Rossi was in die lange loopbaan ook niet bang om elders zijn kans te wagen, wanneer het drukke Grand Prix schema dat toeliet. Zo won hij aan de zijde van Colin Edwards de prestigieuze 8 uur van Suzuka aan het stuur van de Honda VTR1000 SP1. Verder was Rossi ook actief op vier wielen. In 2006 draaide hij tijdens een F1 test rondetijden die amper een halve seconde boven die van de al even legendarische Michael Schumacher lagen. ‘Schumi’ stelde toen dat Rossi probleemloos de overstap naar de F1 zou kunnen maken. Dat deed de Italiaan niet. Hij behaalde wel competitiesuccessen aan het stuur van een rallywagen. Snelheid, dat zit in het bloed, zeker?