ICONISCHE HONDA


VTR1000 SP2

The Twin to Win!

De Honda VTR1000 SP2 is de minder gekende variant van de in 2000 gelanceerde SP1. Toch is het de betere motor van deze twee-eiige tweeling. Want Honda bracht de technologie die ze op hun SP1 fabrieksmotoren gebruikte over naar de SP2 productiemodellen.

Deze SP2 versie bleef ook het langst in productie. Terwijl de SP1 maar twee jaar lang gebouwd werd, bestond de SP2 van 2002 tot 2006; beide motoren kregen de RC51 typebenaming. Er ging heel wat geschiedenis vooraf aan Honda’s streven .

Tekst gaat verder >>

Tot 1988 kon men aan het WK Superbike deelnemen met 750 viercilinders, daarna werden ook 999 cc twins toegelaten. Honda won het WK met de illuster RC30, maar zag zich daarna benadeeld in de strijd met de sterkere 999 cc tweecilinders. In 2000 veranderde Honda het geweer van schouder en won met de VTR1000 SP1 prompt het WK met Colin Edwards. In 2002 won Edwards opnieuw, met de SP2 deze keer. Bovendien werd de betreurde Nicky Hayden met de VTR ook kampioen in het Amerikaanse AMA Superbike kampioenschap in datzelfde jaar.

Tekst gaat verder onder de foto >>

“Gostiam esegi aleris pos volorem saen dignis etus corupt patquodiu”

Honda besloot om de specificaties van de WK winnende motor ook toe te passen op de nieuwe productieversie van de VTR1000 SP2. De motor kreeg de langere swingarm en het stijvere frame van de fabrieksmotor van Edwards. Bovendien werd het blok 4 pk sterker en daalde het gewicht met maar liefst 5 kg. Ook de injectie werd grondig aangepast. De SP2 was dus op alle vlakken beter. Dat herinnert ook Edwards zich. “De SP2 was het resultaat van twee jaar hard werk van Honda. We begonnen met de SP1 en wonnen het WK. Maar de SP2 was nog zoveel beter dan zijn voorganger. Alle zwakke punten waren weg. Een heerlijke motorfiets.”

Alhoewel de SP1 meteen een iconische status verkreeg omdat het Honda’s eerste sportieve twin was, mag de SP2 beschouwd worden als de betere motorfiets van de familie. Hij leverde 133 pk en had een topsnelheid van 270 km per uur. Hij werd gebouwd van 2002 tot 2006 en was net als de SP1 een heerlijke motorfiets om mee te rijden. Hoe harder je met de SP2 reed, hoe beter de motor presteerde. De SP2 was en is nog steeds een lust voor het oog, een echt hebbeding en een must voor wie een voorliefde heeft voor technologische hoogstandjes.

De Honda VTR1000 SP2 was meest populair in de opvallende witte kleurstelling, een versie waarvan ook een Castrol uitvoering gemaakt werd. Die verwees naar de WK winnende motor van het Castrol Honda WSBK team. Op de tweedehandsmarkt kost een goede SP2 vlot 8.000 euro. En dat ligt in de buurt van de nieuwprijs van de motor een kleine twintig jaar geleden.

“Gostiam esegi aleris pos volorem saen dignis etus corupt patquodiu”