Honda World

STOELENDANS

Wijzigingen binnen HRC-teams

Het volgend seizoen zal de opstelling binnen de Honda raceteams er anders uit gaan zien. Vrij onverwacht wordt Alex Marquez – na een eerste seizoen waarin hij zich nog helemaal niet heeft kunnen laten zien – alweer verhuisd van het Repsol Honda MotoGP-team naar het LCR Honda Castrol satelliet team. Dit gaat ten koste van Cal Crutchlow, want het is Takaaki Nakagami die met Marquez aan de start zal verschijnen. Marc Marquez zal gezelschap krijgen van de van KTM overgekomen Pol Espargaró.

HONDA SPECIAL EDITIONS

ACCESSORIZE, ACCESSORIZE

Honda pakt uit deze zomer! Op een aantal van onze meest populaire modellen krijg je nu korting op uitgebreide accessoire pakketten, waarbij het voordeel kan oplopen tot wel 2.429 euro! Als Special Editions vind je onder andere de NC750X Travel, de CRF1100 Africa Twin Explorer, de CB650R Radical en nog veel meer mooie Honda’s! Deze Honda Deals zijn geldig t/m 31 augustus 2020. Meer weten? Vraag ernaar bij de Honda dealer! Vind jouw voordeel op de actiepagina.

SHOW MUST GO ON

Maar niet fysiek...

Begin april al lieten de eerste motormerken weten niet aanwezig te zullen zijn op de grote Europese motorshows, dus konden de annuleringen van de verschillende events niet uitblijven. De biënnale Tokyo Motor Show stond voor 2020 sowieso niet op de kalender, maar we moeten het ook doen zonder INTERMOT, die in oktober in Keulen op de planning stond. En in november gaan NEC in Birmingham en de grootste van Europa, EICMA in Italië, niet door.

MOTOGP IS BACK

Start in Jerez

Nadat half maart de wereld door het coronavirus op slot ging, werden ook de meeste MotoGP-races geannuleerd of uitgesteld. Maar nu is MotoGP back! Vanaf dit weekend klimmen de Marquez-broertjes en hun concullega’s weer op de motoren en gaan de strijd met elkaar aan tijdens zeventien races die plaatsvinden tussen juli en december. De races die buiten Europa op de kalender staan, moeten nog officieel bevestigd worden, waarbij inmiddels bekend is dat de MotoGP op het Circuit of the Americas in Austin niet doorgaat. Verder is er vooralsnog geen publiek welkom bij de races… Maar het langverwachte begin is er! foto: MotoGP.com

WE RIDE AGAIN

Overige startdata motorraces

Niet alleen de MotoGP gaat weer van start, ook bij andere takken van motorsport zullen weldra de motoren weer brullen. Check hieronder een aantal overige startdata:

  • TrialGP Italy - 4/5 juli 2020 - Tolmezzo (Italië)
  • WSBK – 31 juli/2 aug. 2020 - Circuit de Jerez (Spanje)
  • MXGP - 8/9 augustus 2020 - Kegums (Letland)
  • Dakar - 3 t/m 15 jan. 2021 - Saoedi-Arabië

Kijk hier voor meer HRC-info, vernieuwde 2020-kalenders en (tussen)standen.