STAYCATION


Noodgedwongen door COVID-19 of gewoon uit eigen keuze: vele van jullie lieten afgelopen zomer de collen en haarspeldbochten van Europa links liggen en bleven in België. Dat de vakantiefoto’s tijdens deze #staycation niet onderdoen voor die van wereldreizen, blijkt na onze oproep op Facebook. Kijk mee terug op een bijzondere, Belgische zomer!

Alain Hoste parkeerde zijn fantastische CB1100EX in Saint-Ghislain, “een industriële achtergrond die perfect is voor deze retro motorfiets”. Couldn’t agree more, Alain!

Waasmunster, Oost-Vlaanderen. Je zou toch nooit meer de grens over hoeven voor vakantie, als je deze CRF450X van Stan Vermeulen zo ziet?

“Stop aan de scheepslift van Strépy-Thieu,” van Koen Debremaeker. Een mooi plaatje, uit Henegouwen.

Knappe foto, van Pieter Pacques! Zijn eerste rit met zijn Africa Twin Adventure Sports ging naar C-Mine in Genk.

Of hij onze Honda Staycation route reed, weten we niet zeker, maar toch hield Raf De Hauwere halt bij het Hellend vlak van Ronquières - met zijn Honda CB1000R.

Nog een stop uit een van onze Honda Staycation routes: Bart Freebeemer nam even een pittig Delirium Tremens bier, bij de brouwerij in Melle.

“Met een Honda shine je overal,” aldus Jonas Decroix. Ook met je Africa Twin voor het Mas in Antwerpen dus.

Een motorvakantie in België is niet compleet zonder een rondje Vlaamse Ardennen, weet ook Thomas Schuddinck. Hij stopte hier even in Munkzwalm.

Nathan Bossier sloeg zijn tent op aan Spa en zette zijn Africa Twin droog. De legende van Dakar. Gemaakt voor de woestijn, gesmeed voor het avontuur. In een tentje.

Een “golden sunset” in Haspengouw, met de Africa Twin die zich laaft aan de laatste zonnestralen. Bedankt voor deze prachtige foto, Jo VH!

Ook Michel Philippet bracht zijn zomer door in het heuvelachtige landschap van België, met zijn 2014 CB1100EX.

Oudenaarde in Oost-Vlaanderen is een populaire toeristenbestemming, en de Grote Markt is helemaal een hotspot. Yvan Vercaemer parkeerde er even en stuurt ons: “#HondaIsTheBest”. Bedankt, Yvan!

De bijzondere kleur van de Ivan De Bie’s Transalp komt goed tot zijn recht in Vresse-sur-Semois!

Het zou zomaar Frankrijk kunnen zijn, maar de Vlaamse Ardennen zijn zeker zo mooi, weet ook Bjorn Man.

Bernard Beaujean zocht het hogerop met zijn Honda en stuurt deze foto vanaf het ‘dak van België’, de Hoge Venen.

Langs het Kanaal Brussel-Willebroek geniet Helga Yperman hier even van de rust… en haar CB500F.

Hij gaat door 27 landen, maar in deze zomer was het lastig die allemaal te bereiken. Daarom deed Honda Kevin een klein stukje van de Trans Euro Trail offroad-route…

… en stopt zo hier met zijn Africa Twin even in de Westhoek.