Honda betaalde je rijbewijs terug

De nieuwe motorrijder


Naar goede jaarlijkse gewoonte, hield Honda ook dit jaar opnieuw de actie waarbij de kost van het behalen van een rijbewijs terugbetaald werd bij aankoop van een motorfiets of scooter tot 500 cc. Het trok Maxim Pattijn over de streep om te doen wat hij al langer van plan was: een Honda kopen en zijn rijbewijs halen!

Tekst gaat verder >>

Wie tot augustus van dit jaar een Honda motorfiets kocht van minder dan 500 cc, kreeg van Honda zijn rijbewijs terugbetaald, met een maximum van 600 euro. Niet alleen als je dat rijbewijs nog moest halen, ook als je het na 1 januari 2019 reeds behaalde.

Eerste stappen

De actie was een groot succes en hielp mensen niet alleen om de weg naar de motor te vinden, maar ook om Honda te leren kennen. Maxim Pattijn was een van de vele eigenaren van een nieuwe Honda die van de actie gebruikmaakte en zijn rijbewijs betaald zag door Honda. “Ik zag de reclame en dat spoorde me aan om te doen waar ik al een tijdje aan dacht: een motorfiets kopen en mijn rijbewijs halen,” zegt hij er zelf over. “Ik had mijn rijbewijs voor de wagen al, dus het volstond om vier uur les te volgen om met een 125 cc te mogen rijden. De 125 cc motor waarmee ik les volgde was goed, maar toen ik de CB125R van Honda bekeek, was ik zeker dat dit de motor is waarmee ik wil rijden.”

Handig

Maxim is ondertussen al enkele maanden aan de slag met de lichte Honda en steekt zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. “Ik vind het best een pittige motor en ik ondervind aan den lijve hoe handig het kan zijn om met een motor op pad te gaan in tijden waarin het verkeer steeds drukker wordt.”

Tekst gaat verder >>

Dat smaakt naar meer

125 cc’s worden vaak als een opstap naar zwaardere motoren bekeken en Maxim Pattijn beaamt dat hij op termijn die stap ook wel overweegt. “Ik heb al enkele andere Honda’s bekeken en in de toekomst overweeg ik zeker om naar een iets zwaardere motorfiets over te stappen. In het Neo Sports Café-gamma van Honda zitten er nog wel een paar modellen die ik zeker in overweging zou nemen,” lacht hij. Met een aanbod in dat gamma van 300 tot 1000 cc, is die keuze trouwens erg ruim. Er komen bovendien nog updates aan de CB500X, en F en een vernieuwde CBR500R ook, zodat die keuze nog ruimer wordt. “Ik ben pas 23 en heb nog heel wat tijd om te beslissen. Eerst wil ik de 125 nog beter leren kennen, me verder bekwamen in het motorrijden en vooral ook volop genieten van het rijden met de CB125R. Daarna zien we wel.” Een strak plan!