STAYCATION


Noodgedwongen door COVID-19 of gewoon uit eigen keuze: velen van jullie lieten afgelopen zomer de collen en haarspeldbochten van Europa links liggen en bleven in Nederland. Dat de vakantiefoto’s tijdens deze #staycation niet onderdoen voor die van wereldreizen, blijkt na onze oproep op Facebook. Kijk mee terug op een bijzondere, Hollandse zomer!

De opkomende zon aan de rand van Zwolle, en de VFR800 van vroege vogel Lambert Put.

Hollandser wordt het niet: stukje skyline van Rotterdam. Japans detail is van Paultje Brouwer en zijn Honda X11 – a.k.a. CB1100SF.

Aan dit soort plaatjes ontkom je niet als je om Hollandse motorvakantiefoto’s vraagt. Deze NC700X van Cees Verbokkem staat in Noord-Holland…

...Barry ter Braak kon het ook niet laten - tijdens een stop in Terwolde, Gelderland - met zijn overigens sehr schöne VF1000 Interceptor...

...en ook Dick Baars parkeerde zijn Honda voor een molen. Hij noemt deze foto ‘Stilleven’.

Bourtagne, zomer 2020. Het klinkt Frans, maar het is toch echt in Groningen. Harm-Jan Platje over zijn XL700VA Transalp: “Wat een eerlijke en heerlijke motor.”

Cultuur snuiven hoort ook bij vakantie. U ziet hier een Honda CBR1000R+ Neo Sports Café. Dit kunststuk is in bezit van Emine Efkan Avci. Side note: op de achtergrond Landgoed Diepenheim.

Na een dag lekker toeren langs de kust op deze CBF1000F, kreeg Em Jee Bee als cadeautje een oer-Hollandse prent in de brievenbus: 69 euro voor 9 kilometer te hard. Niet vergeten voor 23 oktober te betalen, Em Jee!

Het was een warme, maar ook zeiknatte zomer. De NC700X van Tamara van den Tillaart staat hier op de Waaldijk, en ziet toe op het hoge water.

Albert Jans parkeerde zijn NC750X DCT voor de boswachterij in Gieten. Hij reed er sinds mei 2019 15.000 km mee en is “nog steeds heel happy met deze heerlijke motor.”

Mooi toeren langs het IJsselmeer nabij Wijdenes,” aldus Maarten Tesselaar.

Jan van de Braak miste de uitdaging van de bergen en deed een rondje Mergelland-route met zijn Honda Crosstourer: “Geen probleem met zijn sterke 4 cilinder! Op en af de heuvels van ons mooie Limburg.”

Een originele CB500K1 uit 1974 en een prachtige driemaster op het IJsselmeer. Peter Lammers zet hier een nostalgisch plaatje neer.

Deed Ömer Kiraç even snel een schietgebedje, in de kerk in Delft? Zijn CB1000R bleef buiten; die heeft Gods gratie niet nodig.