(HER)STARTEN NA CORONA


SPORTJAAR 2020

Voor geen enkel team is het raceseizoen van 2020 er eentje zoals andere jaren. Maar voor Honda rollen de teerlingen dit jaar helemaal niet zoals verwacht. Een zware armblessure heeft Marc Marquez vanaf de (her)start van het seizoen langs de kant geplaatst. In de MXGP en in het WK Endurance lopen de zaken beter.

Tekst gaat verder >>

MotoGP

Een waanzinnige race, een verschrikkelijke crash, een vroegtijdige poging om terug te keren en een lange revalidatie. Zo vatten we het seizoen voor wereldkampioen Marc Marquez voorlopig het beste samen. De Spanjaard brak zijn bovenarm, maar wilde desondanks minder dan een week na de crash al opnieuw rijden. De metalen plaat in zijn arm bleek niet bestand tegen het geweld van de Honda RC213V en Marquez ging opnieuw onder het mes. Met een - op het moment waarop we deze woorden intikken - onduidelijke datum voor zijn terugkeer. Misschien tijdens de Grand Prix van Catalonië op 27 september? In afwachting blijkt Takaaki Nakagami de beste Honda rijder; de Japanner kon in Oostenrijk zelfs meestrijden voor de zege. Voor MotoGP rookie Alex Marquez is het een hele opdracht om tegelijkertijd de motor te ontwikkelen en zo goed mogelijk te presteren in zijn debuutjaar. De broer van de wereldkampioen heeft nog heel wat respijt en laat elke GP vooruitgang zien.

Tekst gaat verder >>

MXGP

Ook het motorcross seizoen werd overhoop gegooid door de coronamaatregelen. De organisatoren kiezen ervoor om een aantal Grand Prix op één locatie te houden. Zo werd er drie keer in Letland gecrosst en stonden er daarna maar liefst zes Italiaanse GP’s op het programma. Drie in Faenza, drie in Mantova. Wereldkampioen Tim Gajser won al enkele manches, maar kende tegenslag in andere wedstrijden, zodat een totaalzege er nog niet in zat. Teamgenoot Mitch Evans ontwrichtte in maart zijn schouder en zat pas een week voor de Letse Grand Prix weer op de motor. Van hem mag gestage vooruitgang verwacht worden in de komende wedstrijden.

Tekst gaat verder >>

WK Endurance

In een van de zwaarste takken van de motorsport, het endurance racen, toonde Honda zich oppermachtig. In de gerenommeerde 24 uur van Le Mans won het F.C.C TSR Honda team de race van een etmaal. Josh Hook, Freddy Foray en Mike Di Meglio passeerden als eerste de geblokte vlag op het Bugatti-circuit. Een bewijs van de duurzaamheid van de Fireblade en de Bridgestone-banden waarmee het team aantrad. Net zoals alle andere races, werd ook de 24 uur van Le Mans achter gesloten deuren verreden.