ME & MY HONDA

Stany Cool

CBR900RR FIREBLADE


Ons hart gaat altijd sneller kloppen bij het zien van een originele CBR900RR Fireblade, maar die van Stany Cool uit Gijzegem is extra bijzonder. De man over zijn machine.

Een eerste generatie Honda Fireblade uit 1993; een motor van bijna dertig jaar oud en in bijzonder goede staat. Eigenaar Stany Cool (45) is er terecht trots op. De Vakman Adembescherming bij de brandweer van Aalst werkt in het dagelijks leven met materialen waar je altijd op moet kunnen rekenen en daar trekt hij de vergelijking met Honda. “Op mijn zestiende kocht ik mijn eerste bromfiets, een blauwe Honda MBX Rothmans. Altijd betrouwbaar. Die heeft mijn wereld verruimd.”

Handgemaakte Blade

Als Cool op zijn 23ste na lang sparen eindelijk zijn eerste motor kan kopen, kan het er dan ook maar één zijn: die met de tot de verbeelding sprekende vleugel erop. “Het werd een Honda Fireblade uit 1997. Dikwijls is de eerste motor toch wel het merk waar je motorliefde ligt en blijft.” En zo volgen er dus meer Honda’s, waaronder een Honda VFR van ’99 en VTR-SP1 RC51. Maar het echte pareltje heeft Stany nu in handen: een pre-productiemodel CBR900RR-SC28 uit ’93. “Deze Honda Fireblade heeft het VIN SC2821-00002. De eerste vijf Honda Fireblade’s van het bouwjaar 1993 zijn gemaakt met de hand. Deze waren voorzien voor de raceteams en de persvoorstelling. De massaproductie van de Honda Fireblade in 1993 start vanaf het VIN SC2821-00006 tot SC28-212108740. Het motorbloknummer is ook vroeger dan de massaproductienummers.”

Tekst gaat verder >>

Gamechanger

Een collectors item dus, dat hij na lang zoeken naar een eerste generatie Honda Fireblade in Nederland vond. “Deze iconische motoren zijn steeds interessanter aan het worden. Dat zie je al aan de verkoopprijzen die er vandaag de dag voor gegeven worden. Het is ook écht een bijzondere motor: de Honda Fireblade eerste generatie was destijds een echte gamechanger binnen de motorwereld. Hun focus lag op gewichtsverlies van de motor en een krachtig motorblok. Een mooi huwelijk, dat de nodige discipline vroeg van de bestuurder. Standaard was er nog geen sprake van een stuurdemper. De iconische ronde koplampen met de geperforeerde luchtgaten ernaast zijn zeker mooi en direct herkenbaar als eerste generatie.” De motor is uiterlijk nog in zeer goede staat en het technische gedeelte neemt Cool voor eigen rekening: “Ik ben technisch aangelegd en vind ik het tof om onderhoud uit te voeren en mankementen te herstellen. Wat ik zelf niet kan, vraag ik aan vrienden, die daar meer ervaring mee hebben dan ik.”

Tekst gaat verder >>

Love my Honda

Je zou verwachten dat de trotse eigenaar de motor als een museumstuk behandelt, maar niets is minder waar. “Een motor is om op te rijden en dat doe ik dan ook. Een van mijn mooiste motorreizen was door Schotland. Een prachtig land om door te toeren met de motor omwille van het mooie landschap en pittoreske dorpjes waar je doorheen komt. Overal ontmoet je nieuwe mensen die je spontaan aanspreken in de pub of in het hotel. En Stany verwacht nog vele kilometers samen met zijn Fireblade te kunnen maken. “Er staat 57.000 kilometer op de teller, maar voor een Honda betekent dat dat er zonder enige zorgen nog wel wat bij kan.”

Heb jij ook een bijzondere Honda, waarmee je graag in de rubriek 'Me & My Honda' wilt verschijnen? Stuur een mailtje met een foto en korte introductie van jouw motor naar: redactie@honda-motor-magazine.eu