2021 Honda CBR650R & CB650R Neo Sports Café


BELANGRIJKE EVOLUTIE

Goed nieuws voor fans van Honda’s middenklasse motorfietsen. Zowel de sportieve CBR650R als de naked – en bijna net zo sportieve – CB650R Neo Sports Café krijgen updates. Met als grote blikvanger de nieuwe Showa voorvork.

2021 CBR650R

De CBR650R, Honda's veelzijdige middenklasse sportmotor, krijgt inderdaad de 41 mm Separate Function Big Piston-vork van Showa, plus de EURO5-conformiteit voor zijn hoogtoerige vier-in-lijn motorblok. Andere updates zijn een verbeterd LCD-dashboard, herziene koplampreflectoren en een USB Type-C-aansluiting onder het zadel.

Tekst gaat verder >>

Een belangrijke aanpassing in 2019 betekende dat de CBR650F een CBR650R werd. Met stijlelementen die direct overgenomen werden van de CBR1000RR Fireblade, maar ook met een heel eigen attitude. De ‘F’ werd een ‘R’ en dat betekende dat er een toegenomen sportief potentieel was met het oog op betere prestaties op de weg. Tijdens die transformatie is de CBR650R bewust omgevormd tot een unieke motor: een sportmotor die vergelijkbaar rijplezier levert met een RR-motor, maar die toch erg praktisch in gebruik is en laag in aankoop- en gebruikskosten. Daarom is hij zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor sportieve uitstappen tijdens het weekend. Dit is een aanpak die succes kende. In zijn debuutjaar 2019 was de CBR650R de op een na best verkochte sportmotor in Europa en voor 2021 zet de CBR650R zijn ontwikkelingscurve voort met gebruikersgerichte detailverbeteringen en een belangrijke upgrade voor de voorvork.

The best just got better

Het belangrijkste nieuws bij deze 2021 update van de CBR650R is de toepassing van 41 mm Showa Separate Function Big Piston USD voorvork - een hoogwaardige vering die het rijgedrag van de motor verder verbetert. De motor voldoet aan de EURO5-norm zonder verlies van topvermogen; andere verbeteringen zijn onder andere een beter zicht op het LCD-scherm, nieuwe koplampreflectoren en een USB Type-C-laadcontactdoos onder het zadel. De nieuwe zijpanelen en de nummerplaathouder zijn kleine cosmetische veranderingen. De CBR650R zal in 2021 beschikbaar zijn in Matt Gunpowder Black Metallic en Candy Chromosphere Red.

Tekst gaat verder >>

2021 CB650R Neo Sports Café

Honda wil altijd grenzen verleggen – zowel op vlak van design als op vlak van techniek. In 2018 brachten de CB1000R, CB300R en CB125R een frisse wind in hun line-up van naked motoren. Met café-racers als inspiratie en gecombineerd met een moderne, uiterst minimialistische look zag het Neo Sports Classic designthema het levenslicht. Slechts één segment kreeg nog niet onmiddelijk uiting in dit nieuwe designthema: dat van de uiterst populaire middenklassers. In 2019 nam de CB650R deze rol met succes op zich en daarmee richtte Honda zich op een jonge generatie rijders die op zoek is naar ultieme looks, maar ook een machine wil die je ten volle laat genieten van een krachtige viercilinder gecombineerd met lichte, veelzijdige en verfijnde stuurkwaliteiten.

Aanzienlijke upgrade

In 2021 bouwt Honda voort op het gecreëerde momentum. De CB650R krijgt een aanzienlijke upgrade aan de ophanging vooraan en een reeks gedetailleerde aanpassingen zorgen voor verbeterd comfort, bruikbaarheid en wendbaarheid. Het hoogtepunt van de evolutie op de 2021 CB650R ligt vooraan, met 41 mm Showa Separate Function Big Piston USD vork – een ophanging van hoge kwaliteit die de stuurkwaliteiten van de motorfiets nog verder verbetert. Het blok is EURO5-compatibel zonder dat vermogen verloren ging. Andere verbeteringen zijn het iets meer naar voren geplaatste stuur, verbeterde zichtbaarheid van het LCD-dashboard en een USB Type-C aansluiting onder het zadel. Uiterlijke aanpassingen zijn de nieuwe zijpanelen en een vernieuwd achterspatbord. Genoeg aanpassingen om de 2021 CB650R Neo Sports Café op een nog hoger niveau te plaatsen dan zijn voorganger.