Honda World

WE PROUDLY PRESENT

LCR Honda 2021 team launch

De jaarlijkse presentaties van Honda’s MotoGP-teams waren dit jaar wereldwijd voor iedereen te volgen, tijdens de Facebook livestreams van HRC - Honda Racing Corporation. Het satelliet LCR Honda Team zal ook in 2021 weer met de Honda RC213V in twee verschillende kleurstellingen aan de start verschijnen in de koningsklasse. Takaaki Nakagami zal net als de afgelopen seizoenen uitkomen voor LCR Honda Idemitsu en Alex Márquez zal in de LCR Honda Castrol kleuren zijn debuut maken voor het team van voormalig Grand Prix-coureur Lucio Cecchinello.

THE SAGA CONTINUES… IN 2022

Honda Adventure Roads uitgesteld

De derde editie van Honda Adventure Roads is met een jaar uitgesteld. Die beslissing is genomen door de aanhoudende onzekerheid over internationale reisbeperkingen in verband met corona. Het event vond twee keer eerder plaats: naar het noordelijkste puntje van Europa in 2017 en naar het zuidelijkste puntje van Afrika in 2019. In juni 2021 zouden dertig CRF1100L Africa Twin-rijders door het land van ijs en vuur reizen. Deze expeditie door IJsland is nu verzet, voorlopig naar 24 juni t/m 4 juli 2022.

ALLE JAPANSE KLASSIEKERS VERZAMELEN!

KJMV-Clubdag

Heb jij een fraaie Japanse klassieker uit de fifties of sixties staan? Noteer dan zondag 14 november 2021 in je agenda! Dan houdt de Klassieke Japanse Motor Vereniging (KJMV) een openbare clubdag met als thema ‘Alle Japanse motoren van de 50- & 60-er jaren’. Of je nu een straat-, wegrace-, cross- of welk ander model hebt: staat zijn wieg in Japan en heeft ‘ie de juiste geboortedatum? Kom dan naar Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp (NH) voor deze bijzondere clubdag. En misschien loop jij daar wel een absolute specialist op het gebied van Honda’s uit die tijd tegen het lijf… Niemand minder dan Jim Redman is special guest! Check voor meer info de website van de KJMV.

MEER NC750X VOOR MINDER

Honda Nederland verlaagt de prijzen

Hoewel de NC750X een van Honda’s meest succesvolle modellen is en hij voor 2021 een stevige update heeft gekregen, zal de populaire allrounder in Nederland toch tegen een fiks lagere prijs worden aangeboden. Vorig jaar kostte de NC750X € 9.558 en dit jaar daalt de rijklaarprijs naar € 8.799. De DCT-versie gaat van € 10.558 naar € 9.999. En hoeveel meer krijg je dan voor minder geld? Nou, bijvoorbeeld meer vermogen, een hoger toerenbereik en meer opbergruimte. Kijk voor alle 2021 specificaties van de NC750X en de NC750X-DCT op onze website!

END OF AN ERA

Honda Park verliest vergunning

Een enorme tegenvaller voor het Honda Park in Olmen (Balen) en alle motorcrossfanaten uit België en het zuiden van Nederland: de Raad van State heeft de vergunning van het park vernietigd, nadat het oordeelde dat het motorcrossterrein aan strengere geluidsnormen moet voldoen. Tot nu toe gold een geluidsnorm van maximaal 106 dB, maar voortaan moeten de algemene geluidsnormen worden gevolgd, die bijna voor de helft lager liggen en dus onhaalbaar zijn voor een motorcrossterrein. Zowel het Balense gemeentebestuur als uitbater Marc Dammen zijn uitermate teleurgesteld over de uitspraak. Een aderlating voor de motorcross!

HONDA MOTOR EXPERIENCE

App jij 'm al?

De wereld van Honda motorfietsen in je handpalm; het kan! Met de Honda Motor Experience app kun je heel eenvoudig al onze modellen bekijken en jouw droom Honda configureren. Ook vind je er een uitgebreide accessoire catalogus, vette video’s en alle prijzen. Scan de QR-code en ontdek Honda op je smartphone!