ME & MY HONDA

Peter van der Zon

GL1000K3 Gold Wing


Begin dit jaar presenteerde Honda de nieuwste update aan zijn luxe touring vlaggenschip, de GL1800 Gold Wing. De oer-Wing uit 1978 is echter een naked, en betrouwbaar zoals je van een Honda mag verwachten. Peter van der Zon rijdt nog altijd als een Zon-netje op de 43 jaar oude motor.

Het verhaal van Peter (70) en Honda begint als zijn vrouw een Honda CB350Four van de buurman koopt. De betreffende buurman richt in 1987 de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging (KJMV) op en vraagt Peter, toentertijd docent Grafische Vormgeving, om het clubblad te maken. Aldus geschiedde, en Peter wordt zelfs lid van de KJMV. Echter, nog zonder klassieke Japanner van zichzelf op de oprit: Peter is tot die tijd fervent BMW-rijder.

OVERSTAP NAAR HONDA

Een vervelende gebeurtenis brengt daar verandering in: “Ik werd doelwit van een mishandeling en de dader moest mij een schadevergoeding betalen,” vertelt Peter. “Mijn vrouw opperde: ‘Ga met dit negatief geld iets positiefs doen.’ Omdat ik inmiddels lid geworden was van de Klassieke Japanners, ben ik op zoek gegaan naar een motor die past bij mijn lengte. Dit is uiteindelijk een zeldzame CB900 Custom uit 1981 geworden.”

Als Peter in 2016 zijn oude liefde voor het zijspan rijden weer op wil pakken, speelt wederom zijn lidmaatschap van de KJMV een rol: “Inmiddels was ik zelfs voorzitter geworden en kon dus niet met een BMW aankomen! Ik had mijn zinnen gezet op de aanschaf van een GL1000 of GL1100, omdat deze zeer geschikt zijn voor zijspan rijden. Ernst Hagen Motoren in Schagen had een GL1000 staan, met 83.000 kilometer op teller. Ik heb de CB350F erop ingeruild en ben alle benodigdheden voor de zijspan gaan kopen, inclusief een 'van der Ven'-zijspan.”

BIJZONDERE COMBINATIE

Na zijn pensioen in 2015 start Peter in januari 2016 met de restauratie van zijn Wing. “Ik heb heel veel hulp gekregen van Rezelman RVS uit Alkmaar die mij met raad en daad bijgestaan heeft met al het laswerk en de aanpassingen. Uiteindelijk is de restauratie afgerond in maart 2020 na het spuiten van het zijspan.” Het resultaat mag er zijn en Peter gooit dan ook hoge ogen met zijn combinatie. “Ik krijg vaak leuke, positieve reacties.” Van iets negatiefs iets positiefs maken: missie geslaagd.

Het echte kilometervreten moet nog komen, want door corona heeft Peter op zijn Gold Wing nog niet heel veel grote ritten kunnen rijden. En dat is wel iets wat hij graag mag doen: “Met mijn CB900 Custom heb ik heerlijke tochten gemaakt en op een van een vriend geleende CB1100 Blackbird ben ik twee keer door Amerika getrokken. Hoogtepunt van de reis: een bezoek aan het mooiste museum ter wereld, het Barber Vintage Motorsports Museum in Birmingham, Alabama.”

Nog zo'n oogstreler die Peter de zijne mag noemen: deze CB900 Custom.

VOORLIEFDE VOOR 4-TAKTEN

Als voorzitter van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging en inmiddels al jaren Honda rijder, vragen we Peter wat hij bijzonder vindt aan Honda: “Ik ben van huis uit technisch ingesteld en de technische ontwikkelingen van de Japanse fabrieken heb ik altijd erg innoverend gevonden. Ik kan niet zeggen dat ik nu de Honda’s beter vind dan de andere Japanse merken, maar ik heb altijd wel voorliefde gehad voor 4-takten en daar is Honda natuurlijk in den beginne sterk in geweest en nu nog. Naast de Gold Wing heb ik ook een voorkeur voor motoren als de Africa Twin en de Transalp; dat ligt vooral aan de zitpositie, die door mijn lange benen niet fijn is op andere type motoren. Ik houd ervan om rechtop te toeren. Als toerbuffel sprak mij de Pan European erg aan.” Over toerbuffels gesproken: wat vindt Peter eigenlijk van de 2021 Gold Wing? “Een prachtige fiets en ik denk een heerlijke cruiser. Hij is mooi, zeker met zijn zescilinder boxer. Ik heb er helaas nog niet op mogen rijden, maar ik zou ‘m best eens een paar dagen mee willen nemen!”

Heb jij ook een bijzondere Honda, waarmee je graag in de rubriek 'Me & My Honda' wilt verschijnen? Stuur een mailtje met een foto en korte introductie van jouw motor naar: redactie@honda-motor-magazine.eu