ICONISCHE HONDA

Honda Elsinore reeks

On Any Sunday


Honda’s Elsinore is een van de meest roemruchte namen in de offroad wereld. De eerste Elsinore verscheen al in 1973 ten tonele en de motor was niet alleen revolutionair. Hij vormde de basis van Honda’s gigantische succes in het motorcross. Anno 2021 heeft Honda met Tim Gajser nog steeds de wereldkampioen MXGP in zijn rangen. Het succes van de WK-winnende CRF450R begon bijna een halve eeuw geleden met een kleine grijze crossmotor.

Iconische plaatsnaam

Toen de CR125 Elsinore in 1973 op de markt kwam, ontketende Honda’s lichte crossmotor een ware rage. Nooit voorheen werden zoveel crossmotoren van één model verkocht. De CR125 leende zijn Elsinore-typenaam aan het Amerikaanse Lake Elsinore. Dit meer speelde een belangrijke rol in de iconische film ‘On Any Sunday’ van Bruce Brown. In het begin van de film zien we een piepjonge Jeff Ward (veelvoudig AMA-motorcross kampioen) een wheelie doen met een Honda XR75. Even later verschijnt Harvey Mushman ten tonele. Mushman was de schuilnaam die Steve McQueen gebruikte om ondanks zijn sterrenstatus anoniem aan motorcross wedstrijden deel te kunnen nemen. De plaats van afspraak: Lake Elsinore. Steve McQueen trad later nog op in een promotiefilm voor de CR250 Elsinore. Er gaan heel wat beelden rond van McQueen op Europese motorfietsen, maar het was op de Elsinore 250 dat de King of Cool zich het best voelde.

Van grijs naar rood

Honda besloot de Elsinore-naam aan zijn crossmotoren te verbinden. In tegenstelling tot wat we de voorbije decennia gewend zijn, waren de eerste Honda crossers niet rood; de eerste Elsinores uit 1973 waren grijs. Een jaar later waren ze grijs met een groene streep en groene nummerborden. En in ’75 werd dat groen vervangen door rood. Het zou de basis worden voor Honda’s typische rode kleur bij crossmotoren en enduro’s. In 1976 waren de Elsinores volledig rood en van die kleur werd nooit mee afgestapt. Rood is sindsdien de huiskleur en tot op de dag van vandaag wordt naar Honda als grootste motorfabrikant ter wereld nog altijd verwezen als ‘Big Red’.

Negen jaar lang

Honda hield de Elsinore-naam aan tot en met 1981. Dat betekent dat in het eerste jaar waarin Pro-Link ophanging en vloeistofkoeling zijn intrede deed op de MX-motoren de CR’s nog steeds de Elsinore-typenaam droegen. Pas vanaf 1982 waren de Honda crossers ‘gewoon’ CR’s. Het moet gezegd, het succes werd er niet minder door. Met een record aan wereldtitels en Amerikaanse titels was het duidelijk dat het niet de typenaam, maar vooral de kwaliteit van de motoren was die het verschil maakte. Het is de verdienste van de Elsinore-modellen dat ze Honda ook in het offroad rijden als wereldleider op de kaart hebben gezet.