Dakar 2022


TERUG NAAR DE WOESTIJN

Van 2 t/m 14 januari 2022 wordt de 44ste editie van de Dakar Rally verreden. Voor de derde keer volledig in Saoedi-Arabië, een strijdtoneel waarop Honda zich duidelijk thuis voelt. Zowel in 2020 als in 2021 ging het Monster Energy Honda Team er met de zwaarbevochten winst vandoor. We kijken even terug en voornamelijk vooruit naar hoe het staat met de titelverdediger.

DE GESCHIEDENIS

Honda Motor Magazine is uitermate trots op de successen die Honda door de jaren heen in de Dakar heeft behaald. Daarover hebben we de loftrompet al veelvuldig gestoken. Daarom een korte, maar krachtige geschiedenis van Honda en Dakar, die direct begint bij de eerste editie in 1979 wanneer Fransman Philippe Vassard een derde podiumplek behaalt met zijn Honda XL250. In 1982 wordt door Cyril Neveu op de Honda XR550 de eerste winst binnengehaald en van 1986 tot en met 1989 is het Honda die de rally domineert met vier keer de hoogste trede van het podium, alsook een aantal tweede en derde plaatsen. Deze succesreeks kondigt de geboorte van de Honda Africa Twin aan, gebaseerd op de Dakar-winnende Honda NXR750.

Honda trekt zich op zijn hoogtepunt terug uit de Dakar Rally en verschijnt pas in 2013 weer aan de start, dit keer met de CRF450X, gebaseerd op de commerciële CRF450RX. De eerste podiumplek laat op zich wachten tot 2015, wanneer de betreurde Paulo Gonçalves als tweede eindigt. In 2018 stapt Kevin Benavides namens Honda als tweede op het podium en in 2020 en 2021 zijn het respectievelijk Ricky Brabec en Kevin Benavides die de zege voor Honda binnenslepen. So far de geschiedenis, hoe staan we er nu voor?

HET TEAM

Het Monster Energy Honda Team verschijnt in januari 2022 met vier coureurs aan de start in Ha’il: Ricky Brabec (1991): rijdt sinds 2016 voor Honda en wint in 2020 als eerste Amerikaan ooit de Dakar. Ook in 2021 behaalt Brabec een mooi resultaat met zijn tweede plek. Joan Barreda (1983): zal voor de twaalfde keer zijn opwachting maken in de Dakar Rally. Met vele etappewinsten en een vijfde plaats (2017) in het eindklassement is de Spanjaard een factor om rekening mee te houden. José Ignacio Cornejo (1994): ziet zijn Dakar-resultaten stijgen wanneer hij in 2018 op een Honda stapt. Helaas crasht de Chileen in 2021 in de tiende etappe en moet voortijdig de rally verlaten. Pablo Quintanilla (1986): een nieuwkomer in het Monster Energy Honda Team voor 2022. Big shoes to fill: de Chileense coureur volgt sinds mei 2021 Dakar-winnaar Kevin Benavides op.

DE MOTOR

De Dakar-winnende Honda CRF450 Rally staat ook de komende editie weer in de startblokken. De vloeistof gekoelde DOHC 1-cilinder heeft een inhoud van 449,4cc, een elektrische starter en zes versnellingen. Sinds Honda terugkeerde in de Dakar in 2013 verzamelt Team HRC ieder jaar weer waardevolle informatie over motorvermogen, aerodynamica, duurzaamheid en onderhoudsvereisten. Voor 2022 zijn de Rally-motoren geüpdatet met enkele nieuwe technologische toevoegingen, waarbij het brandstofinjectiesysteem PGM-FI behouden blijft. Niet verwonderlijk, want dat systeem is zelfs onder de zware, steeds veranderende omstandigheden van de Dakar effectief gebleken.

HET SPEELVELD

Er staat zand op het menu voor de 2022 Dakar Rally. Met een start in Ha’il en finish in Jeddah zal de route door Saoedi-Arabië voor ruim tachtig procent nieuw zijn. De rally keert nu definitief terug naar de woestijn, met een deel van de route die door het Lege Kwartier gaat, een woestijngebied groter dan Frankrijk en met 640.000 km² het grootste zandduingebied ter wereld. Drie etappes zullen volledig in de duinen verreden worden; een meesterproef voor de conditie en behendigheid van de coureurs. Tijdens twee loop-etappes, waarbij start en finish op hetzelfde bivakpunt zijn, wordt alles uit het sportieve potentieel van het terrein gehaald en tijdens de marathon-etappe – twee dagen in het Lege Kwartier – zullen de coureurs het moeten stellen zonder technische ondersteuning. Onontdekt terrein en extreme omstandigheden: de zwaarste rally ter wereld zal ook in 2022 het uiterste van alle deelnemers eisen!