ME & MY HONDA

Rob Vermeulen

Honda Shadow


Hij had al wat andere motoren gehad, maar die konden niet in de schaduw staan van deze VT1100 C3 Aero. De man en zijn machine: Rob Vermeulen vertelt

De witte Shadow met rode bies is een echte eyecatcher. Rob heeft ‘m ooit willen verhuren als trouwvoertuig, maar daar wilde geen enkele verzekering aan. En zelf bedenkt hij zich ook al snel: “Als hij dan na het trouwfeest wordt gebruikt door iemand die een biertje opheeft…? Nee, laat maar.”

Niet een bruiloft, maar een begrafenis is de reden dat Rob Vermeulen na jaren van niet motorrijden uiteindelijk weer een been over het zadel slaat: “Ik had al jaren geen motor meer gereden, toen twintig jaar geleden mijn zwager overleed aan die vreselijke ziekte kanker. Hij werd naar zijn eigen begrafenis begeleid door de Honda Shadow Motorclub en dat was zó indrukwekkend. Thuis heb ik direct tegen mijn vrouw gezegd dat ik weer wilde motorrijden.”

Want zijn motorrijbewijs heeft Rob (bouwjaar 1960) dan al wel: “Op mijn achttiende al gehaald. Toen mocht je je motorrijlessen nog gewoon volgen met een eigen motor. L-plaatje bij het kenteken en klaar was je. Al mijn vrienden, buurmannen en ook mijn zwager reden motor; de hele straat stond er vol mee. Echt een hele leuke tijd. Maar na drie jaar kochten we eigenlijk allemaal een auto en toen heb ik dus jaren niet meer gereden.”

SUCKER FOR SHADOWS

Tot twintig jaar geleden dus. Omdat de hernieuwde liefde voor het motorrijden indirect is ontstaan door de Honda Shadow club, is dat dan ook het model van keuze. Eerst een VT600 (“een fijne en mooie machine”) en daarna een VT1100 C2 Ace (“ook een mooie motor die geweldig reed”), maar eigenlijk heeft Rob zijn hart dan al verloren aan de klassieke VT1100 C3 Aero. Als hij die zestien jaar geleden bij een autodealer in een hoek ziet staan, hoeft hij dan ook niet lang na te denken. “Bouwjaar 2000 en origineel in paars, maar later in dit prachtige wit gespoten. De rode bies heb ik er zelf op laten spuiten, mooi detail vind ik dat. De chromen accessoires heb ik uit de USA en hij heeft nieuwe rvs-spaken, want die waren een beetje aangeslagen door oxidatie. Maar er gaat niets boven echte Honda onderdelen; die zijn gewoon goed gemaakt en van zeer goede kwaliteit.”

MOOI WEER MACHINE

Inmiddels zijn Rob en zijn Shadow dus al zestien jaar samen en is hij er nog steeds blij mee: “De motor loopt heerlijk, het is echt genieten. Het onderhoud doet mijn zoon: om de twee jaar olie en filters vervangen en dat is het dan wel. Enige nadeel is dat hij veel accu’s lust, maar dat komt ook omdat hij doordeweeks en als het slecht weer is niet buitenkomt. Maar de kwaliteit van Honda is niet te evenaren: alles is zeer degelijk en mooi gebouwd. Op mijn teller staat 56.000 km, maar bij de Honda Shadow Motorclub zijn er die met 130.000 gewoon nog goed rijden. Geweldig mooi!”

Heb jij ook een bijzondere Honda, waarmee je graag in de rubriek 'Me & My Honda' wilt verschijnen? Stuur een mailtje met een foto en korte introductie van jouw motor naar: redactie@honda-motor-magazine.eu