Opening Mertens Boechout

Honda Mertens opent tweede vestiging in Antwerpen


Aan ambitie geen gebrek bij het nog steeds piepjonge Honda Mertens: na de opening van hun eerste winkel in Nossegem in 2018, volgt in volle corona-epidemie een tweede zaak in Boechout, bij Antwerpen. Goed een jaar later, op 4 en 5 december 2021, kan Honda Mertens Antwerpen eindelijk feestelijk ingehuldigd worden. Wij gaan vooraf alvast even op de koffie bij zaakvoerster Rozanne Mertens.

Honda Mertens

“Honda Mertens neemt een niet-alledaagse start in 2017,” vertelt Rozanne Mertens ons. Trouwe technieker Didier moet na een carrière van 35 jaar bij Moto’s Borremans op zoek naar nieuw werk, wanneer de motordealer definitief de deuren sluit. Hij vindt onderdak bij Motor Sprint in het Leuvense, waar op dat moment ook de nog piepjonge Rozanne Mertens aan de slag gaat. Bij de koffiemachine wordt - uiteraard - over motoren gepalaverd, geraakt het tweetal aan de praat over de voormalige motorwinkel van Borremans en hun gemeenschappelijke liefde voor Honda. Waarna er prompt een idee ontstaat. “Wat als… we er gewoon zelf voor gaan?” Een extra vennoot wordt snel gevonden in de man achter Motor Sprint en enkele gesprekjes met Borremans later, krijgt het idee definitief vorm: in de gebouwen van Moto’s Borremans verdwijnt de pop-up die er tijdelijk z’n intrek had genomen, en wordt de vloer opnieuw overgenomen door de gevleugelde tweewielers. Honda Mertens Brussel neemt onder impuls van Rozanne, de immense ervaring van ‘wandelende encyclopedie’ en meestermechanieker Didier én het aanstekelijke enthousiasme van winkelverantwoordelijke Stef Debecker meteen een vliegende start.

Kans gegrepen

Amper twee jaar later, midden in de volle corona-epidemie, komt er onverwachts een kans tot uitbreiding. Ducati Antwerpen verhuist, en dus komt de zaak op de Alexander Franckstraat in Boechout leeg te staan. “Een dot van een kans voor ons,” vertelt Rozanne. “In de regio Antwerpen is namelijk geen enkele officiële Honda dealer te vinden. De enorme showroom is een absolute troef, maar ook de hypermoderne werkplaats vormt een droomstart voor onze tweede stek.” De COVID-kwestie creëert volgens Rozanne bepaalde opportuniteiten, maar strooit tegelijk ook wel wat roet in het eten: “Jammer dat we de start van onze nieuwe zaak niet meteen konden delen. Maar we hebben ook meteen beslist om die feestelijke opening uit te stellen naar een moment waarop we iedereen veilig konden ontvangen. Laat ons hopen dat we binnen enkele weken wel onze droomstart kunnen nemen.”

“Klanten in de buurt van Antwerpen zijn alleszins erg blij dat er een Honda dealer in de buurt is gekomen,” vertelt Rozanne. “Anderzijds was ‘t ook niet slecht om er niet meteen vol in te moeten vliegen - ‘t heeft ons een beetje lucht gegeven om met het nieuwe team de volledige workflow goed onder de knie te krijgen.” Ondanks de pandemie slaagt Honda Mertens er op beide locaties in om behoorlijk wat motoren te verkopen. “Gelukkig hadden we vooraf voldoende machines besteld, waardoor we nooit zonder zijn komen te zitten. Opvallend is dat er in Boechout een opvallend grotere vraag is naar 125cc-machines - een stuk meer dan in Nossegem. De nabijheid van Antwerpen als stad is daarbij zeker een grote factor.”

Ervaring zat

Hoe dan ook wordt er in Honda Mertens Antwerpen op eenzelfde leest doorgewerkt als bij de vestiging in Nossegem. “Onze troef is altijd al een combinatie geweest van bereikbaarheid én productkennis. Op elke vraag proberen wij snel en goed te antwoorden, en voor elk probleem wordt door onze techniekers heel snel een oplossing gevonden. Daarbij was Didier altijd al de absolute troef voor Honda Mertens Brussel - hij kent elke Honda tot ‘t kleinste schroefje of instelling uit ‘t hoofd. Een wandelende schat aan informatie, waar ook onze nieuwe werkkrachten veel aan zullen hebben,” glundert Rozanne.

Het team van Honda Mertens Antwerpen zal overigens bestaan uit gerant Steven Willekens en mechanieker Lei Tilborghs - beiden met een enorme voorliefde voor Honda motoren. “Al kan daar op termijn nog een extra hulpmechanieker bijkomen. We zoeken iemand die de nieuwe machines kan monteren en klaarzetten voor verkoop,” aldus Rozanne. Wie zich geroepen voelt, houdt dus maar beter de website en hun sociale media in de gaten. Of je kan binnenkort eens binnenspringen op de feestelijke opening van het Antwerpse dealership, uiteraard.

Op naar Boechout!

Al wie graag eens een kijkje neemt bij Rozanne, Steven en Lei, is op 4 en 5 december 2021 welkom in de Alexander Franckstraat 51 te Boechout. Kwestie van dat eventuele bezoekje nog aanlokkelijker te maken, heeft het team van Honda Mertens nog wat extraatjes voorzien. Zo kan je een jaar lang met de Honda Monkey of een Bridgestone motorbandenset winnen. Verder trakteert Mertens niet enkel met een hapje en drankje, maar krijgen bezoekers ook een flesje rum of gin cadeau. En uiteraard kan je je vergapen aan de nagelnieuwe showroom, en de uitgebreide collectie Honda motoren - zowel nieuwkomers als oldtimers. Ga dat zien!