ME & MY HONDA

Karine Ackx

CMX500 REBEL

"Zou je niet beter een elektrische fiets kopen?", kreeg Karine Ackx te horen toen zij op haar 48ste aankondigde haar motorrijbewijs te willen gaan halen. Maar ze was vastbesloten en wist ook al precies welke motor het moest worden...

Het moest en zou een Honda Rebel zijn. Karine: "Dat leverde nog meer fronsende blikken op. ‘Joh, die dingen zijn op zijn minst twintig jaar oud.’ Maar ik had er al eentje gevonden… van 32 jaar oud!"

MISS SALLY

Niet de Honda Rebel dus waarmee Karine (bouwjaar 1970) uit Blankenberge hier poseert. Als zij in 2016 met motorrijlessen begint, is er weliswaar net een nieuwe Rebel uitgekomen, maar dat lijkt haar voor een beginnend motorrijder niet zo’n goed idee. “Dus ging ik op zoek naar een Rebel 450 uit 1986. En wonder boven wonder: ik vond er een in prima staat en ik was op slag verliefd. Ik had toen nog niet eens mijn rijbewijs! Een winter lang heb ik haar zitten poetsen en chroom opklinken. Ik noemde haar naar haar eerste eigenares uit Ohio: Miss Sally.”

MOTORVIRUS

Kijk, wij begrijpen natuurlijk heel goed waarom iemand voor een Honda gaat, maar waarom kiest een dame die zelf nooit motor heeft gereden zó stellig voor het gevleugelde merk? Karine: “Mijn voorliefde voor Honda heeft zeker te maken met de Dax die mijn grootvader kocht toen hij met pensioen ging in de jaren ’70 en waar hij meer dan dertig jaar mee heeft gereden. Of waren het de Rebels en Shadows die rondreden toen ik een tiener was? Misschien waren het wel de Honda SWT's van manlief waar ik jarenlang bij achterop zat. Het motorvirus zit sowieso in mijn genen; mijn vader reed ook in zijn jongere jaren, mijn broer en plusbroer ook. Mijn grootvader heb ik nooit met een auto zien rijden, altijd met de motor.”

MONT VENTOUX

Als Karine dan uiteindelijk haar motorrijbewijs haalt, gaat er een wereld voor haar open: “Ik had lang achterop mee gereden, maar zelf rijden is toch heel anders. Opeens kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen, maakt kennis met andere motorrijders. Soms op 50 kilometer van huis, soms op 250 kilometer. Vorig jaar heb ik voor het eerst zelf gereden op vakantie, helemaal tot in het zuiden van Frankrijk, geen kilometer autostrade; pure romantiek! Toppunt van deze vakantie: na halverwege even te twijfelen ben ik tot op de top van de Mont Ventoux gereden… met een Rebel van 36 jaar oud. Kippenvel!”

EEN NIEUWE REBEL

Dat kippenvel stond begin dit jaar vast ook bij Karine op de armen toen ze afscheid nam van Miss Sally. Tijdens de Honda Days ziet ze namelijk de nieuwe Rebel staan en ze gaat overstag. “Het is een schitterende motor en ik ben er een betere rijder van geworden. Maar er zijn vele traantjes gevloeid toen Miss Sally naar haar nieuwe eigenares ging. Ik had haar liever niet verkocht, maar twee motos onderhouden, twee verzekeringen en ging ik tijd hebben om met twee motos te rijden…?”

DUIVEL-DOET-AL

Nu we dan toch een ervaringsdeskundige tegenover ons hebben, stellen we Karine de vraag om de oude Rebel 450 en nieuwe Rebel CMX500 eens met elkaar te vergelijken. Ze brandt los: “Beiden zijn met ongeveer 190 kg echte lichtgewichtjes en een zadelhoogte van 69 cm maken ze ideaal voor wie korte beentjes heeft en toch graag beide voetjes op de grond houdt. Niet alleen ideaal voor een beginner, maar ook voor wie gewoonweg van lichtere motoren houdt. Voor de rest zijn ze totaal verschillend: terwijl de 450 eerder een glimmend cruisertje met relaxte zithouding is, zit je op de nieuwe CMX500 veel meer rechtop. Ik heb de matgrijze, die met zijn zwarte frame, motorblok en uitlaat heel anders oogt, stoer met zijn dikke bandjes. Het grootste verschil merk je echter wanneer je ermee de weg opgaat. 36 jaar later is de Rebel nog steeds klein van gestalte, maar veel vinniger. Echt een klein duiveltje-doet-al. Ik ben veel sportiever gaan rijden, veel minder met de rem op, want de ABS doet zijn werk prima.”

GROETEN UIT FRANKRIJK

Vanaf haar vakantieadres stuurt Karine ons nog de hartelijke groeten: “Ik ben zó blij met mijn nieuwe Rebel. Het is echt zoals een Brit enkele dagen geleden zei: ‘You're riding the new Rebel? I love it. Shifts great!’ We gingen al door de Vogezen, doorheen de Jura helemaal naar het zuiden van Frankrijk. De route des Crêtes langs de kliffen en de Mont Ventoux. Zalig met deze motor. Bocht na haarspeldbocht: mijn kleine CMX is de naam Rebel echt wel waard!”