PORTRET

TIM GAJSER

De Sloveen Tim Gajser mocht zichzelf dit jaar voor de vijfde keer tot wereldkampioen kronen. Rijdend voor het Team Honda HRC was hij duidelijk sterker dan de concurrenten, met een vroege wereldtitel tot gevolg. 2022 was gevuld met ups en downs voor de Sloveen, die halverwege het seizoen met ziekte te kampen had. Maar dat weerhield hem niet om overwinningen, podiumplaatsen en de nodige kampioenschapspunten te behalen. Met deze zoveelste titel treedt Gajser toe tot de alltime top van de motorcross. Een portret van Tiga 243.

Familietragedie

Tim werd geboren op 8 september 1996 in Ptuj, Slovenië. Zijn vader Bogomir was ook motorcrosser en liet zijn zoon al op jonge leeftijd kennismaken met de sport. Een jaar voor Tims geboorte maakte zijn familie een tragedie mee toen zijn driejarige broer Žan stierf bij een ongeval op een motorcrossbaan. Tijdens een training liep de jongen de baan op onder een van de sprongen en werd tijdens de landing aangereden door de motor van zijn eigen vader. Tim Gajser rijdt met het nummer 243 ter ere van zijn overleden broer, die op 24 maart is geboren. Tiga is dan weer de afkorting van zijn voor- en familienaam.

Motorcrossverleden

Tim Gajser begon zijn motorcrosscarrière op de prille leeftijd van drie jaar. Tegen de tijd dat hij zijn zevende verjaardag bereikte, deed hij mee aan het EMX65-kampioenschap, waar hij als derde eindigde. Het jaar daarop claimde Gajser de titel in dezelfde categorie en herhaalde dat succes twee jaar later in de EMX85. In 2010 maakte hij zijn debuut in het EMX125-kampioenschap en in 2012, op vijftienjarige leeftijd, domineerde hij de klasse door de EMX125-kampioenschapstitel te winnen en dat seizoen ook de FIM 125cc Junior Motocross-wereldkampioen te worden. Vanuit de EMX125-klasse maakte Gajser de sprong naar het MX2-wereldkampioenschap.

2015 was een belangrijk jaar voor de Sloveen, die zijn allereerste wereldtitel in de volwassendivisie opeiste: hij werd MX2-wereldkampioen. Hoewel hij in het begin van het seizoen worstelde, onder andere met een blessure, kon Gajser de zaken omdraaien om uiteindelijk de titel tegen het einde van het seizoen te behalen.

In 2016 maakte Gajser de overstap naar de MXGP-klasse, waar hij buitengewoon presteerde. De Sloveen won in totaal 15 races, 7 grand prixs en behaalde in totaal 15 van de mogelijke 17 podiumplaatsen. In zijn eerste seizoen MXGP! Later volgden nog titels in 2019, 2020 en 2022. Allemaal op zijn geliefkoosde Honda CRF450RW.

Scrubben als de beste

Gajsers flamboyante stijl in combinatie met zijn bovenaardse vermogen om te scrubben heeft hem fans en faam over de hele wereld opgeleverd, evenals een reeks van Europese en wereldkampioenschappen. Daarnaast werd hij ook Honda's eerste back-to-back wereldkampioen in het MXGP-tijdperk op slechts negentien jaar oud. Gajser werd Honda's op een na jongste wereldkampioen in de MXGP-klasse, net achter Greg Albertyn die in 1993 de 250cc-categorie won. Hoewel ze allebei negentien waren, was Albertyn slechts 61 dagen jonger.