HONDA @ SPA ASIA

De naam zegt het al: Spa Asia, dat was een dag vol Japanse motoren (én auto’s) op en rond het circuit van Spa Francorchamps. Een hoofdrol in het gebeuren was weggelegd voor Honda. Met een nationale primeur voor de 2023 Civic Type R, maar vooral ook met veel fans die onder andere gekomen waren voor de motor parade. Die gaf Honda eigenaars de kans om een paar rondjes te draaien op het mooiste circuit ter wereld. Maar er was meer. Véél meer.

Spa Asia was een uitgelezen gelegenheid voor Honda om zijn auto- en motorfans een uitzonderlijke zondag aan te bieden. Met een complete hall waarin alle Civic modellen stonden, maar ook de belangrijkste modellen uit het motorgamma. Heerlijk om te grasduinen door een ruimte waar het verleden en de toekomst elkaar de hand geven.

Wie met de Honda motorfiets naar Spa afgezakt was, kon ook deelnemen aan de parade waarbij onder begeleiding en in veilige omstandigheden kon gereden worden op het roemruchte circuit. Honda nam zijn rol als grootste motorfabrikant ter wereld ernstig en bood zijn klanten de kans om niet alleen op het circuit, maar ook er rond aan de slag te gaan. Zo was er ook een adventure tour uitgestippeld. Om de twee uur kon een groep - die voornamelijk bestond uit Africa Twin rijders, maar ook andere Honda-adventure modellen zag deelnemen – een begeleide adventure rit rijden van maar liefst 60 km.

De zware regenval op de dagen die het event voorafgingen, kon de pret niet drukken. Iedereen kwam breed glimlachend terug de paddock van Francorchamps opgedraaid. Omdat één foto meer zegt dan duizend woorden, scrol naar beneden voor meer beelden van 2022 Spa Asia.